ST Kilda road

ST Kilda road

2007/09/19

(4)First Spring Weekend ´n Oz weather

Hey! It seemed that spring just came to Oz but well it´s not actually true, the temp is moving around 15 and sometimes you can feel first shinny rays but suddenly you start freezing. But you see around many people in short-sleeved Tshirts having fun, lickin ice cream. You come to office which is conditioned to 10 degrees, instead of elegant black suite you´re wearing big sweater from home. You try to click mouse to produce at least some movement in office and generate sort of energy that could make you awake. This is all called "Istanbul syndrome" otherwise I´m really strange... but my malaysian fellows felt freezing as well, so I´m turning the heating on and can follow writing.

After few days of nervosity,stress and even slight depression that started to blur my clear sight and mind I can shout positive news... the papers for HR HQ of GE (let´s cheer for world of acronyms) have been accpted and what is important-I won´t die from hunger and will get first salary in 10 days....
But this is not all... the biggest news is I should be movin into new apartment shared with one Aussie girl that accpeted me from hundreds of applicants to be her flatmate.
I checked almost 30 flats to rent on net, visited 5 and slowly starting to get crazy from it. Even got into suburb house of very easygoin guys with dreads, having fight dog in there and smokin so heavily that if I would be comin to office from there boss would ask if I´m comin from the english pub on the corner. So I should be movin on Friday and will be working on makin my one room good shelter for next 6 months at least.

On Sunday I got to soccer (football) of home Melbourne Victory, seeing biggest attendance around 35.000 in there. the stadium was still just half full :) game was quite average, ended 0:0 but we had fun.

(nyni uz se jedna o velmi volny preklad, bejt prekladatelem je udesny): Cuz, jak sem psal v minulym prispevku, tak jaro si opravdu dava nacas. Ovsem Australani si uz misty vykracuji v triku, jogguji na plazi, kde jsem prochazel ve svetru a kozeny bunde, pak prijdes do kanclu kde je asi 10 syupnu a zacnes klikat mysi a pokousis se vyprodukovat nakou energii. Takze odchod na zachod ci do kuchynky neni pouze zaminka k ulejvani se ale naprsto nutny ukon aby clovek neprimrznul k zidli a nezustal tu nadobro. Ale uz se to zlepsuje,v utery dokonce byla klima rozbita takze sem si uzival krasnych 20 :)

Po par dnech nervozity jsem se dockal potvrzeni papiru z HR(lidsky zdroje-kadrove) HQ(reditelstvi) GE (nase matecni spolecnost-kazdy zna modry logo GE Money bank a jakysi pindy o nulovych popltacich (vsak oni si na to nahrabou jinak)). takze pristi patek bych mel dostat prvni vejplatu, ktera je naprosto vcas po vycerpani mych rezerv na zalohu na ubytku.

Nejvetsi novinkou je cerstve nastehovani do novyho apartmanu s Australankou, studentkou Univerzity umeni. Nebojte se je to takovy typ kamaradky, zadna modelka, takze zasnuby nehrozi. Naopak je dost v pohode , ma tam elektrickou kytaru, bici, velkou knihovnu DVDs takze o zabavu mam postarano. Jeste predtim sem zazil martirium v podobe kontaktovani asi 10ti pronajimatelu,5 sem navstivil vcetne jakyhosi doupete, kde inzerovali pokud ti nevadi stenatko a koureni na zahrade tak dojdi- v realite mne uvitalo ve dverich odrostly stene pitbula, jinak cela predsin zahulena, pokoj smrdel jak v opicarne, holt nekdy si rikam ze tz cechz nesjou tak zaostaly ale o tom jinde... kazdopadne se na mne ustalo stesti a narazil sem na jeden inzerat s velmi dobrou cenou. Jal sem se honavstivit, tam se potkal s Frantikem, kterej na ni hazel sexy ocka aby vzala jeho ale me charisma jeho radoby sexaappeal prebilo. Takye dneska v patek sem se nastehoval stylem "kulovaho blesku"kdy sme me 4 zavazadla prevezli tramvaji (samozrejme byla plan lidi co jeli do prace, takze to byl boj myho megabatohu a nohou a obliceju kolem, ale nakonce sem vyhral, nastesti mi pomohli my kamosi z Malajsie..

Minulou nedeli sem se dostal do mistniho fotbalovyho stanku, ktery byl jen tak z pulky plny ale i to dalo 35000 lidi, takze zajimava atmosfera... Dneska zacina finalova serie sportu cislo 1 coz je zde Footy (verze ragby ale bez halem a vic se kope). Maj to udelany tak ze vetsina je z Melbourne a jen snad jedne je ze Sydney kde se hraje klasicky ragby. Tim je vyloucena naprosto kokurence regionu jako u nas... zajimavy...

1 comment:

Ondra said...

jen pockej az si na ty klimatizace zvyknes a pak je budes vyzadovat:)

gratuluju k platu a hlavne ubytku. dej na blog fotku te slecny at mame predstavu kdo si te vybral

respect Ondra

Luna Park near my flat

Luna Park near my flat